Ви тут:
Кримінал Суспільство Україна 

​У Харкові викрили склад викраденої військової техніки, яку зрадники планували передати окупантам

Харків’янин спільно з працівниками підприємств військово-промислового комплексу України організували викрадення військової техніки з оборонних підприємств. Вони планували передати техніку російським військовослужбовцям у разі окупації Харкова. 

Джерело: Офіс Генпрокурора

“Під час обшуків у складських приміщеннях правоохоронці вилучили 19 танкових двигунів 5ТДФА.  Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам провадження”, – повідомили у Генпрокуратурі.

Харківською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

У СБУ повідомили, що у підпільному сховищі знаходилося 19 танкових двигунів та інші комплектуючі до бронетехніки сумарною вартістю близько $1,5 млн.

“Цього майна достатньо, щоб відремонтувати половину танкового батальйону. СБУ встановила, що нелегальну схованку облаштував 61-річний харків’янин. Він вступив у змову з працівниками місцевих підприємств ВПК, організував викрадення і накопичення танкових двигунів марки 5ТДФА. За інформацією СБУ, агрегати планувалося передати військам рф у разі їх проникнення до Харкова. Двигунами цієї модифікації досі комплектуються російські танки Т-64. На українські танки такої компоновки з початку двохтисячних років встановлюються суттєво модернізовані двигуни більшої потужності”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту