Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Суд надав дозвіл на спеціальне розслідування щодо екснардепа Іллі Киви, – Офіс Генпрокурора

Суд надав дозвіл на спеціальне розслідування щодо колишнього народного депутата з Полтавщини Іллі Киви, підозрюваного у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 109, ч.3 ст. 110, ч.1 ст. 111, ст. 436, ч.2 ст. 436-1 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Наразі Ілля Кива перебуває у міжнародному розшуку.

За даними слідства, колишній народний депутат, перебуваючи на території держави-агресора, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні РФ. Він публічно закликав вище керівництво РФ до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Підозрюваний пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, на початку березня народному депутату Іллі Киві повідомили про підозру у державній зраді та порушенні територіальної цілісності. Під час розслідування справи щодо державної зради  Іллі Киви, працівники Державного бюро розслідувань виявили майно російського генерала Валерія Капашина. Серед виявленого – готелі, ресторани, земельні ділянки тощо, через які генерал відмивав кошти в Україні.

Фото: УП

Перейти до вмісту