Ви тут:
Суспільство Україна 

Рятувальники можуть передавати техніку та майно тергромадам для місцевих пожежних формувань: ВР підтримала законопроєкти щодо ДСНС

Депутати Верховної Ради України підтримали ряд законодавчих ініціатив щодо Державної служби надзвичайних ситуацій. 

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук голова ДСНС України Сергій Крук.

У другому читанні схвалено законопроєкт № 3688, який дозволить ДСНС передавати спеціальну пожежно-рятувальну техніку та майно територіальним громадам, що не використовуються і не плануються до використання в підрозділах. Це підсилить добровільні та місцеві пожежні формування.

Законом №5847 розмежували повноваження між МВС та ДСНС для повної правової визначеності при здійсненні захисту населення, територій, майна, матеріальних і культурних цінностей від пожеж, інших надзвичайних ситуацій, запобігання виникненню таких ситуацій та ліквідації їх наслідків, державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Законопроектом №7255, прийнятим за основу, запропонували імплементувати норми міжнародного гуманітарного права у сферу цивільного захисту. Зокрема щодо маркування розпізнавальними знаками будівель та споруд, транспортних засобів, які підпадають під дію норм відповідної Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, видачі посвідчень відповідним особам, порядку ідентифікації загиблих та їх поховання, а також уповноваження військових формувань, правоохоронних органів спецпризначення та добровольців на ліквідацію наслідків бойових дій чи надання гуманітарної допомоги.

Перейти до вмісту