Ви тут:
Суспільство Україна 

Ракетний обстріл вокзалу Краматорська є черговим актом геноциду, – омбудсмен

Ракетний обстріл вокзалу Краматорська є черговим актом геноциду українського народу та жахливим воєнним злочином та злочином проти людяності, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статей 6-8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Цілеспрямований ракетний удар рашистів по залізничному вокзалу Краматорська забрав життя 39 осіб, з яких 4 – діти, 87 людей поранено.

Армія злочинців РФ використала високоточну касетну ракету “Іскандер”.

Під час ворожого удару на вокзалі перебували тисячі людей, які чекали на евакуацію до більш безпечних регіонів.

Читайте також: “Вони цинічно знищують цивільне населення”, – Зеленський відреагував на обстріл окупантами вокзалу у Краматорську

Через велику кількість поранених місцеві лікарні не мають можливості надати допомогу усім постраждалим. Лікарі звернулись за допомогою до медичних працівників навколишніх населених пунктів. Метою окупантів є поширення паніки серед населення та зрив евакуації, аби у регіоні залишилося якомога більше цивільних як заручників.

“Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти геноциду та злочинів РФ в Україні. Я закликаю міжнародних партнерів закрити небо над Україною та надати зброю для боротьби з країною-агресором РФ”, – наголосила Людмила Денісова.

Перейти до вмісту