Ви тут:
Спорт Суспільство 

Португальські футболісти вперше за 60 років виграли євротрофей та зламали одне з найвідоміших футбольних проклять

«Бенфіка» вперше за півстоліття виграла трофей, чим припинили існування прокляття Бели Гуттмана.

Як повідомляє 24 футбол, доросла команда «Бенфіки» програла 5 фіналів ЛЧ та 3 фінали ЛЄ, а молодь дотепер – 3 фінали Юнацької ліги УЄФА.

Нарешті Бенфіка U-19 виграла Юнацьку лігу УЄФА, розбивши у фіналі Зальцбург Бенфіка виграла Юнацьку лігу УЄФА, знищивши у фіналі Зальцбург – шлях до тріумфу почався з розгрому від Динамо . Португальці взяли реванш у Ред Булла за програний фінал 2017-го.

У ворота австрійців влетіло 6 голів, хет-трик оформив Енріке Араужу. Бенфіка забила два швидкі м’ячі, а в другому таймі добила суперника на контратаках.

Довідка. Прокляття Бели Гуттманна (англ. Béla Guttmann’s curse, порт. Maldição de Béla Guttmann) — спортивне прокляття, яке, за повір’ям, наклав угорський футбольний тренер Бела Гуттманн на свій колишній футбольний клуб «Бенфіка», який двічі став переможцем Кубка європейських чемпіонів у сезонах. 1960/61 та 1961/62. 1962 року Гуттманн, якому керівництво відмовилося підвищити зарплату після виграного фіналу Кубка європейських чемпіонів, на знак протесту пішов із клубу і заявив, що без нього «Бенфіка» не зможе протягом наступного століття виграти хоча б один клубний турнір Європи. З цього моменту «Бенфіка» програла п’ять фіналів Кубка європейських чемпіонів (нині Ліги чемпіонів) і три фінали Кубка УЄФА (нині Ліги Європи).

Перейти до вмісту