Ви тут:
Суспільство Україна 

Попри війну державний бюджет має наповнюватися й забезпечувати необхідні видатки, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський провів нараду з членами Кабінету Міністрів та представниками Офісу Глави держави щодо стану виконання державного бюджету на поточний рік та запровадження ембарго на торгівлю з Росією.

Про це повідомили в Офісі Президента.

“Попри війну державний бюджет має наповнюватися й забезпечувати необхідні видатки. Також треба якнайшвидше запустити економіку нашої країни”, – повідомив Володимир Зеленський.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у першому кварталі держбюджет вдалося виконати на 110%. Цьому сприяли результати перших двох місяців поточного року та авансові податкові надходження. У другому кварталі внаслідок військового вторгнення Росії прогнозується суттєве недовиконання державного бюджету України.

Учасники наради обговорили можливі джерела наповнення державної скарбниці. Зокрема, це донорська допомога, спеціальні права запозичення від МВФ тощо.

За несприятливого розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних видатків, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу вітчизняної економіки – як важкої промисловості, так і малого й середнього бізнесу.

Президент дав уряду доручення формалізувати припинення товарообігу України з Росією. Фактично імпортні та експортні операції з державою-агресором повністю зупинилися з початком війни.

Фото: Офіс Президента

Перейти до вмісту