Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Полтавські та кременчуцькі рятувальники провели для школярів онлайн-уроки з питань цивільного захисту

26 квітня співробітниками Полтавського районного управління проведено онлайн-уроки з питань дотримання правил безпеки,зокрема заходів спрямованих на запобігання дитячого травматизму та загибелі внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України в Полтавській області.

Уроки проводилися для учнів шкіл м. Полтава та Ланнівської громади Полтавського району. Під час занять особлива увага приділялася розгляду порядку дій після сигналу «Увага всім», при виявленні вибухонебезпечних предметів, підозрілих предметів чи пристроїв та при хімічній загрозі. Також нагадали про правила пожежної безпеки в побуті, про заборону спалювання сухої рослинності та відвідування лісових масивів, лісосмуг, лісопарковим зон. Крім того, викладачам надано електронні варіанти листівок для використання в навчальному процесі.

Також, інспекторка Кременчуцького районного управління провела онлайн-зустрічі з учнями та з педагогічним колективом гімназій міста Кременчука.

Вперше за багато років тема «Цивільного захисту» стала не теорією, а вже щоденним відпрацюванням алгоритмів дій у разі небезпеки життю людини. Кожний з нас вже на практиці евакуйовувався з приміщень за сигналом «Увага всім!», кожен неодноразово збирав «Тривожну валізку», майже кожен укомплектувував аптечку найнеобхіднішим на випадок аварій у своєму місті. У допитливих дітей на кожне правило маса запитань, і під час уроку інспекторка роз’яснила дітям чому важливо дотримуватись усіх правил безпеки цивільного захисту.

Для педагогічного колективу цікавим став цивільний захист при хімічній небезпеці. Під час бесіди інспекторка роз’яснила, як аміак та хлор впливає на організм людини, розповіла, дотримання яких правил допоможе врятувати життя та здоров’я під час хімічної небезпеки. Також, під час бесід було наголошено і на основних правилах мінної безпеки.

Перейти до вмісту