Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Полтавська обласна лікарня отримала автомобіль “швидкої” допомоги з Бельгії

15 квітня до Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфлосовського з Королівства Бельгії прибула нова карета швидкої допомоги. 

Джерело: Полтавська ОВА

«Завдяки Полтавській обласній військовій адміністрації та Посольству України у Королівстві Бельгія ми отримали гуманітарну допомогу у вигляді автомобіля швидкої допомоги з сучасним обладнанням. Це Renault Trafic нової комплектації.  Автомобіль вкрай необхідний, він буде працювати не тільки для обласної лікарні, а й буде рятувати життя військових, які наразі обороняють нашу країну», – розповів заступник головного лікаря з технічних питань ПОКЛ імені М.В. Скліфлосовського Валерій Онищенко. 

Валерій Онищенко розповідає, що автомобіль було доправлено через кордон України в Івано-Франківськ, звідти до Полтави  його транспортували своїм ходом. Найближчим часом авто зареєструють в органах МВС та почнуть використовувати в роботі. 

«Крім санітарного транспорту додатково ми отримала харчові суміші, які будуть використанні у відділенні інтенсивної терапії для підтримання життєдіяльності організму наших хворих, травмованих та поранених»,  – додав заступник головного лікаря ПОКЛ імені М.В. Скліфлосовського Олександр Олійник.

Перейти до вмісту