Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Подібного досвіду не було, але їх навчали і готували: полтавські рятувальники розповіли про роботу в Харкові, де розбирали завали зруйнованих будівель

Загін рятувальників Полтавщини допомагали своїм колегам у Харкові ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів – розбирали завали, рятували людей.

Нещодавно надзвичайники повернулись з Харкова

“Нас готували до цього, ми завжди працюємо в небезпечних умовах. Тому просто виконували свою роботу. Наші рятувальники повернулись живими, сповненими наснагою до роботи і раді, що змогли допомогти рятувальникам, які перебувають постійно у пеклі. Моя ротація виїжджала до будівлі Харківської ОВА. Там працювали тиждень, розбирали завали, знаходили зброю, тіла загиблих. Про все повідомляли місцеву тероборону”, – розповів головний фахівець відділу реагування на надзвичайні ситуації Дмитро Шаповал.

Чоловіки говорять, що подібного досвіду в них ніколи не було, але їх навчали і готували.

“Всі розуміли, яка на нас відповідальність. Працювали на об’єкті Національний університет при Президентові України. Займались аварійно-рятувальними роботами та розбором конструкцій. На щастя, на той момент потерпілих не було. Ліквідовували аварійні ділянки, плити, переміщали їх в безпечне місце”, – зазначив головний фахівець відділу організації пожежогасіння Олексій Задорожній. 

Командир загону Максим Петрушкевич розповідає, як рятували людей з-під завалів.

“За весь час нашої роботи було врятовано одну людину. На щастя, майже неушкоджену. Це було на об’єкті Національного університету при Президентові України. Чоловік, орієнтовно 40 років. Близько 9 годин людина знаходилась під завалами”

Перейти до вмісту