Ви тут:
Суспільство Україна 

Окупанти вивозять десятки тисяч українських жінок і дітей до депресивних регіонів рф, – Верещук

Російські окупанти вивозять десятки тисяч наших жінок і дітей до депресивних регіонів рф. У них забирають паспорти, щоб не могли повернутися в Україну.

На цьому наголосила Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

“Росіяни силоміць вивозять наших жінок і дітей до депресивних регіонів, щоб рятувати свою демографію. У них забирають паспорти, щоб викрадені особи не могли повернутися в Україну. Ці ж методи використовував Сталін. Це злочини проти людства”, – зазначила Ірина Верещук.

За її даними, цивільних українців, депортованих з тимчасово окупованих територій, вже може бути декілька десятків тисяч.

Маріупольська міськрада також повідомляла, що з міста до рф було примусово депортовано декілька десятків тисяч громадян. На 12 квітня, вже зафіксовано 33,5 тисячі маріупольців, яких незаконно депортували російські окупанти.

Разом з тим, рф нерідко розповсюджує інформацію про суттєво більшу чисельність депортованих українців – так ворог намагається знищити докази масових вбивств цивільного населення та приховати інформацію про осіб, які піддаються фільтраційним заходам на тимчасово окупованій території Донецької області.

Фото: Мінреінтеграції

Перейти до вмісту