Ви тут:
Суспільство Україна 

Окупанти намагаються наступати на всій лінії фронту та вирішили йти на Кривий Ріг, – Арестович

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович сказав, що російські війська намагаються наступати на всій лінії фронту та вирішили йти на Кривий Ріг Дніпропетровської області з боку тимчасово захопленого Херсона

Таку заяву Арестович зробив в інтерв’ю Марку Фейгіну, повыдомляэ ЕспресоTV.

“У Херсонській області почався цікавий рух… (війська РФ, – ред.) вирішили наступати в бік Кривого Рогу. Подивимося, як у них це вийде. Вони нікуди не просунулися. Але, мабуть, збираються, за деякими ознаками. І тут виникає питання – pourquoi (навіщо, чому, – ред.)”, – зауважив він.

Арестович каже, що новий командувач війною в Україні російський генерал армії Олександр Дворніков “хоче наступати скрізь на виконання наказів політичного керівництва – просто взяти і скрізь наступити”.

Ймовірними наслідками такої атаки рашистів Арестович вважає, що окупанти “вб’ються об оборону, та й все – і не будуть більше наступати”.

“Але, звичайно, це дуже дивне рішення. Це більш дивне рішення, ніж 25-тисячним угрупованням намагатися взяти Краматорськ і Слов’янськ, в тих умовах. І взагалі вони наступають скрізь. А ще в книзі майбутніх командирів вказувався перший принцип – це нерівномірний розподіл сил на лінії фронту… це база, це алфавіт. Російські військові повинні це розуміти, але вони наступають скрізь”, – сказав він.

Він також назвав такі спроби наступати по всьому фронту “величезною дурістю” з військової точки зору.

“Вони сильно прискорюють швидкість своєї утилізації та зменшують шанси на успіх в рази. Ось чого точно не треба було робити, так це наступати на Кривий Ріг… Логіка не військова, вона політична”, – додав він.

Перейти до вмісту