Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Обстріл орками Полтавщини, 113 тисяч переселенців та посівна, – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня що минув

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін розповів, як минув тиждень на Полтавщині.

Джерело: Полтавська ОВА

«Україна обороняється вже 53-ій день. Війна триває. Полтавщина теж під ударом. На жаль, маємо першого загиблого цивільного внаслідок удару ворога по сільськогосподарському підприємству під Полтавою. Але ми тримаємо стрій і переможемо», – сказав Дмитро Лунін.

Розповів, що область і надалі працює, як потужний гуманітарний хаб. Уже 113 тисяч переселенців на Полтавщині подали документи на реєстрацію, з них 89 тисяч вже отримали статус внутрішньо переміщеної особи.

«Область працює й на економічному фронті. Завершили посів ранніх зернових культур, засіяли 100% від запланованих площ – майже 92 тисячі гектарів», – зазначив Дмитро Лунін.

Додав, що для того, аби постійно бути на зв’язку з жителями області, створили чат-бот.

«Наша команда завжди була відкрита до всіх – громадськості, волонтерів та бізнесу, особливо під час війни. До кожного – індивідуальний підхід. Минулого тижня ми запустили ще один зручний інструмент, щоб постійно тримати зв’язок – мій чат-бот, через нього кожен може звернутися з питанням, проблемою та пропозицією», – додав Дмитро Лунін.

Очільник області також привітав усіх вірян зі святами.

«Вітаю з Великоднем всіх, хто відзначає це велике свято за західним обрядом. Християн східного обряду вітаю з Вербною неділею. Нехай щира молитва укріпить нас на шляху до перемоги», – сказав Дмитро Лунін.

Перейти до вмісту