Ви тут:
Суспільство Україна 

Наслідки російського варварства можна порівняти лише із середньовіччям – заступник Міністра оборони

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що наслідки російського варварства можна порівняти лише із середньовіччям.

Джерело: АрміяІнформ

“Можна зробити висновки щодо тактики війни, яку застосовує російська федерація. Насамперед це тактика терору. Російська федерація знищує геть всю соціальну структуру: це і сотні лікарень, дитячих садків, шкіл, це зґвалтування, жорстокі вбивства, Деякі речі взагалі приголомшують уяву будь-якої сучасної людини, яка живе  у XXI столітті. Свої звірства вони вчиняють, приміром, щодо матері на очах дитини, або щодо дитини на очах матері”, – повідомила під час брифінгу заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

“Міста, котрі були звільнені у Київській області, росія подає як добровільний відступ. Це не так. Їхні підрозділи зазнали значних втрат, втратили бойову здатність, саме тому вони були змушені відступити. Коли ми зайшли в населені пункти, котрі були тимчасово зайняті окупантом, то ми побачили наслідки варварства, яке можна порівняти лише із середньовіччям. Крім того, що є замордовані люди, ми знаходимо і масово замордованих тварин. І тут виникає питання: чи дійсно вони шукали фашистів навіть серед тварин? Це речі, які складно оцінювати навіть з точки зору сучасних людських цінностей”, – підкреслила вона.

Блокування гуманітарних шляхів – це теж частина політики терору росії. Агресор перешкоджає евакуації та доставленню гуманітарної допомоги на тимчасово зайняті території, знищує місцеве населення і найстрашніше – це діти. 167 загиблих дітей і поранених 279.

Перейти до вмісту