Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині плануємо будувати для біженців постійне житло, – Дмитро Лунін

На Полтавщині перебувають 68 тисяч переселенців. Область постійно приймає та допомагає внутрішньо переміщеним особам. І питанні будівництва для них житла на часі.

Про це під час радіоефіру “Вінілосховище” з головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

“Я вийшов з ініціативою, що Полтавщина фінансово потужна область, має великі території. Крім цього, має досвід будівництва. А саме головне, в нас 68 тисяч переселенців. Ми можемо побудувати нові мікрорайони для них. Вони зможуть тут жити та працювати. Важливо, щоб вони тут знайшли себе і знайшли роботу. На мою думку, краще будувати постійне житло. Оскільки тимчасові містечка – тимчасові. Мені не хочеться, щоб у людей була тимчасова “ситуація”, яка стане постійною. Вони й так постраждали, тому треба, щоб в них було своє постійне житло. Області, які постраждали від росіян вже почали відновлювати свої містечка: ремонтувати дахи та вставляти вікна. Дехто, звичайно зможе повернутись до своїх домівок, а хто ні – ми маємо їм побудувати житло”, – розповів Дмитро Лунін.

Читайте також: Кожен має розуміти, що тим хто зараз знаходиться в окопах – найважче, – Дмитро Лунін

Олександр Біленький зазначив, що після війни Полтавщина матиме унікальний шанс.

“Полтавщина зможе бути будівельним хабом для Харківщини, Сумщини. Тут головне, щоб голови громад правильно зорієнтувалися в цій ситуації. Житло для переселенців будувати можна і в громадах, якщо буде ініціатива голів громад”, – зазначив Олександр Біленький.

Читайте також: На півночі Полтавщини були бойові дії, – Дмитро Лунін

Розповів Дмитро Лунін і про ситуацію з підприємцями. Так, наприклад, деякі аграрії зіткнулись з проблемою в отриманні кредиту.

“Дійсно, кредити аграріям зараз видають повільно. Як на мене, можна працювати швидше. Великий бізнес в області працює потужно, крім НПЗ, який припинив роботу після ракетної атаки. Маленький бізнес теж працює”, – сказав Лунін.

 

Перейти до вмісту