Ви тут:
Суспільство Україна 

Можливе проведення псевдореферендуму на окупованих територіях ускладнить імовірні перемовини України та Росії, – Зеленський

Можливе проведення псевдореферендуму на окупованих територіях ускладнить імовірні перемовини України та Росії, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголошує, що у разі проведення будь-яких псевдореферендумів на окупованих територіях вони не будуть визнані Україною та світом і ускладнять можливі перемовини України та Росії.

Про це Глава держави сказав під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем у Києві.

«Вважаю, що силою не можна приєднувати і не вдасться приєднати ту чи іншу нашу територію», – наголосив Президент.

Він нагадав, що в окупованих містах українці виходили на протести проти озброєних російських окупантів.

«Це (псевдореферендум. – Ред.) нічого не дасть, окрім того, що це ще одне ускладнення імовірних, вже хоч якихось імовірних перемовин України та Росії… Мені здається, що це ускладнення будь-яких перемовин», – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, нині до Росії є питання гуманітарного характеру щодо розблокування людей, також є питання економічного характеру щодо продовольчої безпеки та розблокування морських шляхів.
«Багато питань. Якщо хочеться все це ускладнювати вже для всієї Європи та світу, то можна продовжувати гратися в ці референдуми, які не дадуть жодного результату – ні поточного, ні історичного», – резюмував Глава держави.

Перейти до вмісту