Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

“Ідеологія “русского міра” є тим самим, чим є ідеологія нацизму”, – предстоятель ПЦУ Епіфаній

Масові вбивства мирного населення – це ознака геноциду

Про це заявив під час недільної проповіді 3 квітня 2022 року глава ПЦУ митрополит Епіфаній.

“Масові вбивства мирного населення – це ознака геноциду. Росіяни прийшли не звільнити українців. Все те, що можна побачити зараз на Київщині, у Маріуполі, в містах і селах Чернігівщини, Сумщини, Харківщини, Донбасу, південної України, засвідчує: російський тиран, народ, який його підтримує та їхнє військо прийшли на нашу землю, щоби «звільнити» Україну від українців. Вони продовжують ту чорну, диявольську справу, яку чинили війська царя Петра, що вирізали і спалили Батурин. Вони роблять те саме, що російсько-більшовицькі банди, які пролили ріки крові під час так званого «червоного терору». Вони – продовжувачі злочинів Сталіна, продовжувачі репресій та Голодомору-геноциду, що були сплановані в тому самому криваво-красному Кремлі для знищення українського народу”, – сказав очільник Православної церкви України.

На думку церковного ієрарха, “ідеологія «русского міра» є тим самим, чим є ідеологія нацизму”. Бо ця ідеологія вона виправдовує насильство, вбивство, війну і геноцид. “А тому вона має бути відкинута і засуджена так само як засуджений нацизм, його ідеологи та його злочини. Співтворцями та провідниками цієї злочинної ідеології є очільник Московської патріархії Кирил Гундяєв та його поплічники. Він разом з підлеглими не лише всіляко розпалював це вогнище, але і відкрито, від імені Бога та Церкви, брехливими устами благословив катів та вбивць на їхню чорну справу”.

Епіфаній вкотре звернувся до вірних УПЦ МП. “Засудити ці злочини, засудити порушення законів людських і Божих – не просто право, але моральний обов’язок всякої людини, а особливо – православних християн. Адже йдеться не про обговорення тонкощів канонічного права, богословські суперечники чи історичні дискусії. Йдеться про добро і зло як такі і про власний вибір для кожного: ти з Богом чи з дияволом? Кирил Гундяєв свій вибір на користь справ антихриста вже зробив. Закликаю тих, хто ще досі має його за свого пастиря – відкрийте очі, подивіться на отруйні плоди його вчення, віддаліться від беззаконного, не будьте далі його співучасниками!”, – сказав глава ПЦУ.

Перейти до вмісту