Ви тут:
Суспільство Україна 

FM-передавачі з Литви використають для відбудови та розвитку мережі НСТУ у восьми областях: серед них Полтавщина, – Держспецзв’язку

Радіопередавальний та Телевізійний Центр Литовської Республіки (AB Lietuvos radijo ir televizijos centras) передав державному Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) 10 FM радіопередавачів та 9 цифрових телевізійних передавачів для відновлення трансляції українського радіо та телебачення.

Окупанти атакують об’єкти телекомунікаційної інфраструктури, щоб позбавити мирне населення доступу до інформації про реальну ситуацію, загрозу авіаударів, інформацію про гуманітарні коридори тощо. Тому одним з першочергових завдань є відновлення технічної можливості трансляції українського телерадіомовлення в регіонах, які найбільше постраждали від бомбардувань окупантів, повідомили у Держспецзв’язку. 

Вся техніка прибула в Україну, найближчим часом встановлять на телерадіопередавальних станціях у регіонах із найбільш пошкодженою телекомунікаційною інфраструктурою. FM-передавачі  використають для відбудови та розвитку мережі НСТУ в Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Чернігівській, Дніпропетровській та Харківській областях уже впродовж двох наступних тижнів.

“Ми щиро вдячні Уряду Литовської Республіки, дипломатичним структурам та керівництву компанії AB Lietuvos radijo ir televizijos centras за підтримку та допомогу нашій країні”, – підкреслив технічний директор КРРТ Сергій Семерей.

Перейти до вмісту