Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Естонія та Латвія визнали військову агресію РФ проти України геноцидом

Парламентарі Естонії та Латвії визнали дії росії в Україні геноцидом українського народу.

Про це повідомили на сайті парламенту Естонії та на сайті Сейму Латвії.

На позачерговому засіданні парламент Естонії заслухав виступ глави делегації українського парламенту Олени Шуляк, після чого одноголосно ухвалив заяву про військові злочини і геноцид росії в Україні. Вона наголосила, що визнання дій росії геноцидом важливо не лише для України, але і для Європи, і для решти світу. 

Разом з Естонією геноцид українського народу визнала і Латвія.

Народна депутатка Олена Шуляк подякувала країнам за рішуче засудження агресії росії й закликала весь світ приєднатися до визнання геноциду в Україні.

“У нас немає жодного сумніву у тому, якими методами збирався путін та його військові проводити “деукраїнізацію” на нашій землі. Людей вбивали, гвалтували і катували не за те, що вони були озброєні. Навіть не за те, що вони чинили опір. Їх вбивали за те, що вони належать до української політичної нації – незалежно від етнічного походження. Їх вбивали за те, що вони жили тут, на українській землі. Їх вбивали за те, що вони жили. Саме факт життя був приводом для вбивства. І у цьому є небезпека для всього світу. Адже дуже легко путінські пропагандисти можуть замість слова “українці” поставити імʼя будь-якого народу, який колись був частиною російської імперії або належав до російської сфери впливу. У Балтії. У Європі. У Азії. А у випадку безкарності – у путінського режиму знайдуться послідовники і наслідувачі. Якщо сьогодні світ не визнає геноцидом те, що відбувалося в Україні вчора – то завтра геноцид може прийти до кожного у світі”, – зазначила Олена Шуляк.

Фото: Telegram Володимира Зеленського

Перейти до вмісту