Ви тут:
Суспільство Україна 

Австралія надасть Україні гаубиці та боєкомплекти до них, – міноборони

Уряд Австралії на запит США та України відправить Києву чергову військову та гуманітарну допомогу у вигляді шести гаубиць, боєприпасів, гуманітарки та енергетичного вугілля

Джерело: ЕспресоTV.

Зазначається, що в новий транш військової допомоги від Австралії увійдуть шість гаубиць М777 калібру 155 міліметрів разом із боєприпасами на суму загалом 26,7 мільйона AUD .

Окрім того, Канберра відправить Києву гуманітарну допомогу на суму 65 мільйонів доларів, а також більше 70 тисяч тонн енергетичного вугілля.

“Уряд Австралії продовжить шукати можливості для наступної військової допомоги там, де це можливо, для забезпечення необхідного потенціалу Збройним силам України”, – зазначив австралійський прем’єр.

Повідомляється, що оголошення нового траншу допомоги від Австралії відбулося після міжнародної зустрічі на рівні глав оборонних відомств десятків країн у німецькому Рамштайні.

Отримання озброєння підтвердив посол України в Австралії Василь Мірошниченко:

“Ось такі шість красунчиків – артилерійських систем М777 155mm lightweight towed howitzers із набоями та запчастинами сьогодні уряд Австралії передає Україні. Це додаткова військова допомога на суму 26.7 мільйонів AUD (20,5 USD)”.

Перейти до вмісту