Ви тут:
Спорт Суспільство 

7 м’ячів на двох: “Манчестер Сіті” у півфіналі Ліги Чемпіонів переграв “Реал”

Все вирішиться через тиждень у Мадриді.

Як повідомляє football.ua, відмінне шоу влаштували вболівальники на Етіхаді перед початком гри, а футболісти Хосепа Гвардіоли доволі швидко їм за це віддячили. “Містяни” розпочали з надзвичайно швидкого голу у виконанні Кевіна де Брюйне, на якого вдалу подачу з правого флангу виконав Ріяд Марез. Подібний старт зустрічі був важливим під час подальших подій, бо зумовив перевагу господарів у контролі м’яча.

Реал геть нічого не міг протиставити суперникам у ці хвилини, бо певна річ був трохи шокований таким перебігом подій. Тим часом тиск ізбоку Сіті не лише зростав, а ще й набував нового результативного змісту. Певна річ, що не без урахування помилок гостей в обороні. Зокрема, на 11-й хвилині Алаба провалися під час виборі позиції біля ближнього кута воротарського, коли де Брюйне виконав навіс із лівого флангу, а Жезус удало за нього зачепився із завершальним ударом під дальню штангу.

Стрімкий початок гри дещо спантеличив і самих футболістів Гвардіоли, а коли Манчестеру доводиться працювати під пресингом на власній половині, то помилок він зазвичай не уникають. Утім, не можна було сказати, що матч хоча б кілька хвилин після двох стартових голів від господарів проходив під повним контролем однієї зі сторін. То Реал наважиться зробити випад, то Сіті відповість разючою контратакою. Усе це проходило без суттєвих зупинок, тому враження складало видовищне.

Потрібно було звернути увагу на кількість моментів для команди Гвардіоли, які вона не використала користю для себе. Чи могли господарі залишити нас зовсім без інтриги ще в першому таймі? Так, звичайно! Проте з провалами Реалу в захисті вони так нічого й не зуміли зробити, а натомість пропустили після пострілу Бензема на 33-й хвилині. Цей момент трохи зіпсував враження від гри Олександра Зінченка в цьому матчі, бо саме з-під нього Карім здійснював завершальний удар. Окрім цього моменту, українець вдало підключався до атак команди.

Поперерві Анчелотті вирішив зняти з гри проблемного Алабу, тоді як Гвардіола свою першу заміну провів ще до завершення першого тайму, замінивши травмованого Стоунза, участь якого в грі була взагалі під великим питанням. Ротація в центрі захисті “бланкос” геть не допомогла, бо Марез та Фоден лише дивом не реалізували вже перші свої моменти в другій половині, а потім Фернандіньо подачею з правого флангу все ж таки залишив Філа в ситуації, коли не забити було навіть важче, аніж забити в чужі ворота.

Досвідчений бразилець вийшов відігравати на правий фланг захисту, проте проти блискавичного Вінісіуса мав небагато шансів встояти, якщо припускався навіть найменших помилок. Як ото й сталося на 55-й хвилині, коли Жуніора взагалі ніхто не наздогнав під час його просування зі своєї половини поля. Як ми вже зазначали, звітна гра була відкритою, тому від кількості моментів біля обох воріт ми ледь не захлиналися.

Сіті після пропущеного голу почав знову пробувати витісняти суперників на чужу половину поля, за підсумком чого отримав класну нагоду на 74-й хвилині. Зінченко в той час розігрався настільки, що сміливо пішов у дриблінг проти Крооса біля чужого штрафного, був збитий суперником, проте Бернарду виконувати штрафний не дуже-то й хотів, через що вирішив чимдуж пробити в ближній верхній кут.

Однак втримати навіть таку перевагу команда Гвардіоли зрештою все одно не змогла. “Містяни” отримали пенальті на 81-й хвилині через випадкове влучання м’яча в руку Ляпорту під час боротьби проти Бензема в центрі штрафного за подачу з правого флангу. Карім сам узявся бити з позначки, відправив м’яча паненкою в центр воріт, проте спокійніше його команді від цього не стало — Реал міг пропустити багато цього вечора, проте відбився легким переляком.

Матч-відповідь між мадридським Реалом та Манчестер Сіті відбудеться 4 травня в Мадриді.

Перейти до вмісту