Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Володимир Зеленський провів зум-конференцію з американськими конгресменами

Володимир Зеленський провів зум-конференцію з американськими конгресменами

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався у форматі онлайн-конференції з представниками обох палат та обох партій Конгресу США.

Загалом понад 200 політиків приєдналися до розмови з Володимиром Зеленським, щоб із перших вуст почути про ситуацію в Україні та поставити запитання. 

Джерело: Офіс Президента

Президент розповів про стан справ у країні, про перебіг бойових дій. Зокрема він акцентував увагу на воєнних злочинах, скоєних російською армією: обстрілах шкіл, житлових будинків, дитячих садочків, церков. Глава держави зауважив, що від ракетного обстрілу постраждав меморіал «Бабин Яр», у результаті чого загинули цивільні громадяни.

Окремо Володимир Зеленський порушив питання загрози довкіллю України та Європи. За його словами, окупанти становлять загрозу для хімічних та ядерних об’єктів. Вони вже захопили дві АЕС і рухаються в напрямку третьої – Південноукраїнської.

«Цинізм такий, що вони не пускали пожежників на Запорізьку АЕС. Ми не могли вести перемовини з людьми, які не мають освіти, які перебувають у середньовіччі», – зазначив Глава держави.

Він додав, що на території України розташовано 15 атомних блоків, кожен з яких потенційно може стати новим Чорнобилем.

Володимир Зеленський також повідомив конгресменам, що для захисту цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури Україні потрібна безпека в небі. Це можна забезпечити шляхом закриття повітряного простору над Україною або постачання нашій державі літаків радянського виробництва з країн, які досі їх експлуатують.

Також Президент закликав і надалі посилювати санкційний тиск на Росію. На думку Володимира Зеленського, додатковими дієвими санкціями було б ембарго на імпорт усієї російської продукції та позбавлення статусу найбільшого сприяння (MFN status).

Під час спілкування конгресмени поставили Володимиру Зеленському свої запитання та пообіцяли надати Україні всю можливу допомогу.

Перейти до вмісту