Ви тут:
Відео Суспільство Україна 

В умовах постійних обстрілів гуманітарних коридорів ми не можемо безпечно вивозити людей, – Верещук

В умовах постійних обстрілів гуманітарних коридорів ми не можемо безпечно вивозити людей, – Верещук

За кілька останніх днів окупанти обстрілювали окремі гуманітарні колони автобусів, а також точки збору людей. В таких умовах безпечно евакуйовувати людей неможливо. Тому на 16 березня поки що жодних гуманітарних коридорів не погоджено.

Про це розповіла на брифінгу 16 березня Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Під час роботи гуманітарних коридорів за декілька останніх днів з боку Росії розпочались грубі порушення домовленостей про припинення вогню. Окупанти почали обстрілювати гуманітарні колони автобусів, населені пункти і точки збору людей, з яких планувалась евакуація мирного населення, а також брати в заручники супроводжуючих осіб. Також ми не отримали відповіді на наші пропозиції, направлені вчора до Міжнародного Червоного Хреста щодо відкриття гуманітарних коридорів сьогодні. Залишається відкритим питання організації гуманітарних коридорів сьогодні для Ізюму та Маріуполя. У таких умовах ми не можемо безпечно вивозити людей”, – запевнила Верещук.

Натомість в Україні продовжують розробляти маршрути гуманітарних коридорів для доставки продуктів та ліків  до захоплених або оточених українських міст. Насамперед, це міста і селища Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської, Київської, Чернігівської, Сумської та Херсонської областей.

Нагадаємо, Ірина Верещук також розповіла, що окупанти захопили лікарню в Маріуполі, в заручниках перебувають 400 мирних жителів.

Перейти до вмісту