Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

В Українській Агенції з авторських та суміжних прав повідомили про початок перших виплат допомоги з фонду #CreatorsForUkraine

В Українській Агенції з авторських та суміжних прав повідомили про початок перших виплат допомоги з фонду #CreatorsForUkraine

Минув місяць, як в дім кожного українця прийшла війна. В цей нелегкий час українцям підставили своє плече багато країн світу.

Українським творцям та їхнім сім’ям простягнули руку помочі іноземні партнери на чолі з Міжнародною конфедерацією товариств авторів та композиторів CISAC, президентом якої є співзасновник легендарного гурту АББА Б’єрн Ульвеус.

“Україна переживає гуманітарну катастрофу, жертвами якої є багато наших колег-творців та друзів у творчому секторі. Фонд “Творці для України” може допомогти людям, якими б великими чи малими вони не були. Бажаючи цієї акції, спільнота творців і суспільств CISAC ще раз доводить свою силу та готовність діяти в момент кризи”, – підкреслив позицію конфедерації авторів Б’єрн Ульвеус.

Створено фонд #creatorsforukraine, https://www.creatorsforukraine.org, до якого направляють грошові кошти майже всі організації колективного управління (ОКУ) світу. Грошові кошти направляються до волонтерських організацій, які опікуються українськими біженцями за кордоном, на гуманітарну допомогу, яка надається Україні, іншу допомогу постраждалим, а також перераховуються на рахунок ГО УААСП для виплати авторам-українцям, які є членами великої світової родини CISAC.

Також, за ініціативи угорських друзів з Artisjus #songsforukraine, https://dalszerzo.hu/2022/03/07/songs-for-ukraine/ були створені плейлисти української музики, для підтримки українського духу в усьому світі.

Так, ГО УААСП отримала перший транш допомоги, яка вже виплачена 228 правовласникам майже на 2,7 млн. грн., а саме: людям похилого віку, жінкам, особам, що перебувають в зоні активних бойових дій, нашим захисникам в ТрО. Очікується наступний транш допомоги з фонду #CreatorsForUkraine, яка буде перерахована решті членів УААСП.

Перейти до вмісту