Ви тут:
Суспільство Україна 

Українці закликають увесь світ змінити адреси посольств і консульств Росії на вулицю України

Українці закликають увесь світ змінити адреси посольств і консульств Росії на вулицю України

28 березня у 53 містах 34 країн світу стартувала кампанія Ukraine Street, яка закликає місцевих мешканців підтримати перейменування вулиць з посольствами та консульствами Росії на вулиці України. Це стане символічним актом підтримки українського народу, який захищає свою незалежність у війні, розпочатій Росією.

Джерело: МЗС

“Розмістити російські посольства по всьому світу на вулицях України – це також частина наших зусиль з ізолювання Росії та депутинізації світу. Росіянам доведеться буквально читати назву «Україна» скрізь і завжди. Щоденне нагадування про те, що Україна – суверенна держава, яка переможе і існуватиме завжди, як би Росія не намагалася заперечити наше право на існування”, – йдеться у зверненні Міністра закордонних справ Дмитро Кулеба.

На сайті зібрані посилання на петиції щодо перейменування вулиць, де розміщуються посольства і консульства держави-агресора в усіх зазначених містах. Кожен українець може допомогти проєкту, якщо запросить своїх рідних і друзів за кордоном підписувати петицію для того міста і країни, де вони перебувають.

Долучитися до кампанії мешканці інших країн можуть наступним чином:

1. Знайти на сайті uastreet.world посилання на існуючу петицію для свого міста і підписати її. Або повідомити організаторам про необхідність створити нову петицію, якщо міста немає у переліку
2. Поділитися петицією з друзями та місцевою спільнотою
3. Звернутися безпосередньо до свого муніципалітету і місцевих депутатів з проханням перейменувати вулицю.

Перейти до вмісту