Ви тут:
Суспільство Україна 

Українська федерація футболу тимчасово переїхала на Західну Україну

Українська федерація футболу тимчасово переїхала на Західну Україну

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко розповів, де під час війни знаходиться офіс УАФ.

Про це повідомляє сайт Трибуна.

«Коли розпочалися військові дії, наші партнери, наші друзі з усіх країн Європи та світу надали нам можливість зробити такий офіс у будь-якій країні. І я дуже вдячний президентам національних асоціацій, федерацій футболу, які мені дзвонили та пропонували послуги для того, щоб вивезти штаб, офіс, мене особисто і мою сім’ю. Я всім їм подякував і сказав, що вся наша футбольна сім’я, я і моя сім’я будемо в Україні до дня перемоги, до моменту, коли ми переможемо цей фашизм, який прийшов на нашу землю.
Я дуже подякував усім, але ми довго обирали місце, де була б найкраща комунікація для евакуації дітей, дитячих шкіл, наших футбольних академій. Ми спілкувалися у Львівській області та Чернівецькій, але зупинилися на Закарпатській, бо вона підійшла найбільше за логістикою. У тому числі запропонували Сергію Назарчуку, щоб Національний олімпійський комітет також зробив свій штаб у Закарпатті, в Ужгороді.

Ми всі разом сьогодні перебуваємо у стані війни, де кожна людина, кожна, хто може допомогти – може звернутися як до штабу Національного олімпійського комітету, так і до штабу УАФ, який зараз перебуває в Ужгороді та працює 24/7. Є телефони, які доступі на сайті.

У нас дуже сильний штаб, ми допомагаємо тисячам дітей, тисячам сімей переїхати у безпечні місця, за кордон. Вже було відправлено величезну кількість дітей до європейських країн та клубів, які запропонували свою допомогу. Величезна кількість гуманітарних вантажів надходить сьогодні і через Чернівецьку область, і через Закарпаття, і через Львівську область.

Ми також взаємодіємо з Офісом президента, з міністерствами, з Кабміном, з губернаторами, які сьогодні є начальниками військових адміністрацій. Я дуже дякую їм, бо вони – справжні патріоти та професіонали. Я боюся когось не згадати, це губернатор Київської області, Харківської, Миколаївської, Донецької, Луганської – де ми евакуюємо людей. І ті, хто приймає та допомагає з гуманітарними вантажами – це Максим Козицький (Львівська адміністрація), Микита Віктор Федорович, який очолює військову адміністрацію Закарпаття, ну і, звичайно ж, Чернівецька область.

Всі ці люди сьогодні допомагають пройти гуманітарним та медичним вантажам для того, щоб у кожному віддаленому куточку нашої країни була допомога. Також, щодо евакуації дітей, сімей, які сьогодні хотіли б мати допомогу – велика кількість таких заявок опрацьовується у нашому штабі, і ми допомагаємо максимально», – сказав Павелко.

Перейти до вмісту