Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна закликала ЮНЕСКО виключити Росію з організації

Після повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації в Україну міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з російської Казані в український Львів та виключити країну-агресорку з організації.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства культури та інформаційної політики України.

“Країна, що розпочала війну та використовує свою культуру як інструмент пропаганди – не може бути членом ЮНЕСКО та впливати на рішення організації. Адже її дії свідчать, що вона не тільки не розділяє статутних цілей ЮНЕСКО, а й повністю їм суперечить. Російські культурні діячі сьогодні стають рупорами нищівної кремлівської пропаганди і використовують в своїй риториці мову ненависті”, – наголосив міністр культури Олександр Ткаченко.

У Мінкульті нагадали, що російська армія вже почала знищувати Таврійський Херсонес та пошкодила Бахчисарайський палац кримських ханів. У відомстві кажуть, що відомо й про інші руйнування та знищення культурних та історичних пам’яток в Україні.

Як відомо, раніше ЮНЕСКО вже закликало росіян припинити руйнування культурних цінностей в Україні. Таку декларацію 18 березня ухвалили на другому позачерговому засіданні Комітету з охорони культурної спадщини. Тоді РФ також закликали дотримуватися зобов’язань відповідно до Гаазької конвенції 1954 року та ратифікувати Другий протокол до неї.

Втім, це передбачувано не дало жодних результатів.

Перейти до вмісту