Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна потребує більше зброї, адже ми захищаємо цінності демократичного світу, – Андрій Єрмак

Україна потребує постачання якомога більших обсягів зброї, адже наша країна щодня платить дуже високу ціну, захищаючи в боротьбі проти агресора цінності демократичного світу.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю провідній міжнародній журналістці американської телекомпанії CNN Крістіан Аманпур.

Андрій Єрмак зазначив, що Україна не бачить реального підтвердження заяв Росії щодо відведення військ з окремих напрямів фронту.

«Ми вважаємо, що вони змінили стратегію та плани. Але це, на жаль, не означає зупинення війни. Я можу сказати, що ситуація залишається досить важкою. Особливо я хочу зупинитися на гуманітарній ситуації – все дуже погано», – сказав він.

Керівник Офісу Президента наголосив, що в катастрофічному становищі перебуває Маріуполь, де люди помирають без їжі та води, а росіяни не дозволяють їм покинути місто.

«Росіяни не дозволили мешканцям залишити місто. Російські війська вивезли тисячі містян до Росії», – зауважив Андрій Єрмак.

За його словами, катастрофа в Маріуполі дуже схожа на блокаду Ленінграда в часи Другої світової війни.

«Наша українська позиція є дуже відкритою й дуже прозорою: ми хочемо зупинити цю війну, ми хочемо, щоб російські війська були виведені з нашої території. Ми наполягаємо, щоб були відкриті гуманітарні коридори, особливо з Маріуполя», – зазначив керівник Офісу Президента.

Андрій Єрмак наголосив, що українська делегація продовжує важкі перемовини з росіянами, і проведення зустрічі у Стамбулі є підтвердженням такого діалогу.

«Я можу сказати, що в нас є дуже принципові позиції, і ми не хочемо йти на жодні компроміси, які стосуються нашої незалежності, територіальної цілісності та суверенітету. Ми готові продовжувати обговорення, наша делегація працює цілодобово сім днів на тиждень у відеоформаті. Вчора (29 березня. – Ред.) це відбулося наживо. У мене є невеликий оптимізм щодо цього. Ми продовжуємо цю розмову», – сказав керівник Офісу Глави держави.

Андрій Єрмак зазначив, що Президент Володимир Зеленський у своїх зверненнях до парламентів країн світу наголошує на необхідності збільшення обсягів постачання зброї Україні.

«Ми не маємо достатньо зброї. І ми потребуємо її для продовження нашої боротьби», – сказав він.

Керівник Офісу Президента сподівається, що всі держави – партнери України розуміють, що наша країна сьогодні платить непомірно високу ціну за свою свободу, тому питання постачання зброї є дуже важливим.

«Весь світ може побачити, що українці – це нація, яка ніколи не припинить боротися, тому що ми боремося за нашу землю. Ми боремося за нашу країну. Ми боремося за весь демократичний світ», – наголосив він.

Перейти до вмісту