Ви тут:
Суспільство Україна 

У Верховній Раді планують засідання проводити дистанційно

У Верховній Раді планують засідання проводити дистанційно

У Верховній Раді зареєстрували законопроект “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо проведення дистанційних засідань Верховної Ради України”.

Законопроектом передбачається, що:

-рішення про проведення дистанційного засідання буде приймати Голова ВРУ (його заступник) після консультацій з головами депутатських фракцій (депутатських груп) або за пропозицією, ухваленою Погоджувальною радою;

-засідання Погоджувальної ради, на якому розглядаються питання щодо проведення дистанційного засідання Верховної Ради, може проводитись в режимі відеоконференції.

Дистанційне засідання зможе бути проведено у разі введення воєнного стану в Україні, якщо засідання не може бути проведене в залі засідань Верховної Ради.

Голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін відзначив, що дистанційні засідання ВРУ будуть висвітлюватися шляхом прямої трансляції по телебаченню і радіо, на офіційному веб-сайті Верховної Ради та інших веб-ресурсах (крім закритих засідань), а голосування народних депутатів на дистанційному засіданні відбуватиметься шляхом опитування – в ході якого кожен народний депутат буде особисто здійснювати голосування шляхом підняття руки із зазначенням позиції “за”, “проти” або “утримався”, до фіксуватиме член Лічильної комісії.

Заступниця Голови Комітету з питань правової політики, Представниця Верховної Ради у Конституційному Суді Ольга Совгиря також відзначила, що на дистанційних засіданнях парламенту НЕ будуть розглядатися питання про внесення змін до Конституції України, дострокового припинення повноважень Президента України, питання укладення миру та пов’язаних з цим питань, проекти актів Верховної Ради, необхідність прийняття яких випливає з укладених мирних угод.

Також Ольга Совгиря завернула увагу на те, що під час проведення дистанційного пленарного засідання не застосовуватимуться, зокрема, положення Регламенту ВРУ щодо обрання, відсторонення і відкликання Голови ВРУ та його заступників.

Перейти до вмісту