Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У квітні на Полтавщині розпочинається посівна кампанія, – Дмитро Лунін

У квітні на Полтавщині розпочинається посівна кампанія, – Дмитро Лунін

При Полтавській обласній військовій адміністрації створюють спеціальний штаб, який координуватиме роботу посівної кампанії. 

У квітні в області повним ходом розпочнеться посівна кампанія, розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

“Полтавщина буде засівати поля! Повним ходом ми готуємося до початку посівної кампанії. Бо наші аграрії це ще одна армія, на їхніх плечах лежить продовольча безпека держави. Влада робить все для того, щоб посівна відбулась в максимальних масштабах. Для цього Уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії. Держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття витрат”, – розповів Дмитро Лунін.

Нині аграрії вийшли на поля й займаються підживленням озимини. Вона – в задовільному та доброму стані. 

Аграрії Полтавщини можуть розраховувати на відсутність обмежень руху техніки, персоналу, насіння та добрив; забезпечення пальним; бронювання від призову механізаторів й інших працівників підприємств; жодних вилучень с/г техніки, яку задіюють до робіт.

“Найголовніше завдання – засіяти всі поля Полтавщини. А це – 1 мільйон 400 тисяч гектарів площ. Насіння є, добрива теж. У квітні плануємо починати роботи”, – додав Дмитро Лунін. 

Перейти до вмісту