Ви тут:
Відео Суспільство Україна 

США будуть разом з Україною до нашої перемоги, яка змінить історію ХХІ століття, – Кулеба про переговори з Байденом

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про підсумки переговорів з Президентом США Джо Байденом, який перебуває з візитом у Польщі. 

“Президент США висловив свою повагу і захоплення всіма українцями, які чинять опір російському агресору. … Це не війна Росії проти України. Це війна тиранії проти вільного світу. Сьогодні президент Байден так і сказав, те, що відбувається в Україні, змінить історію 21 століття. Ми спільними зусиллями досягнемо того, щоб ця зміна була на нашу з вами користь, на користь України та демократичного світу. Також президент Байден сказав про те, що США непохитно будуть з Україною в усьому до нашої перемоги. Ніщо не змусить США відвернутися від України, або послабити підтримку України. Навпаки, підтримка лише зростатиме”, – розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Еспресо. TV“.

Він також наголосив, що з американськими колегами змістовно проговорили ряд питань.

“По-перше, говорили про санкції. Над новими вже працюємо. Порушив запитання закриття американських та європейських портів для російських кораблів та вантажів. Також говорили про санкції проти всіх політичних фігур РФ, бо вони всі є частинами агресивної машини Путіна. Обговорили, яким чином збадьорити окремі європейські країни, які намагаються зараз під різними приводами не ухвалювати санкції. Чітко домовилися, як і з якими країнами працюватимемо, щоб вони не ставали простором для обходу санкцій для РФ, що відрізати шляхи обходу санкцій. Росія потрапила в санкційний котел і цей котел в найближчі дні та місяці стискатиметься. Стосовно зброї, мали предметну розмову з конкретними цифрами і назвами. В цьому питанні теж буде прогрес”, – запевнив Міністр закордонних справ України.

Перейти до вмісту