Ви тут:
Суспільство Україна 

Ротація особового складу та формування “живого щита” – справжні цілі “гуманітарних коридорів”, – розвідка

Ротація особового складу та формування “живого щита” – справжні цілі “гуманітарних коридорів”, – розвідка

Зранку 7 березня окупанти оголосили про відкриття так званих “гуманітарних коридорів”.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими у світі поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.

Зокрема, путінські війська мають намір ввести режим “припинення вогню” щоб вивести українців зі знищених населених пунктів Київщини в напрямку Білорусі. В подальшому їх мали доставити авіаційним транспортом на територію держави-окупанта. За аналогічним принципом планувалась організація “гуманітарних коридорів” на Харківщині та Сумщині. Людей мали відправити на російську територію залізничним та автомобільним транспортом», – йдеться у повідомленні.

Навіщо це окупантам:
1. Створення підстав для легального прибуття на українську територію великого вантажного транспорту держави-агресора.
2. Організація прихованого вивезення тіл загиблих окупантів та поранених.
3. Прихована ротація особового складу армії-окупанта, який поніс важкі втрати в ході боїв.
4. Підвезення додаткової техніки, боєприпасів, пального
5. Накопичення наших громадян з метою використання їх в якості заручників та “живого щита”.

Окрім того, на території держави-окупанта українцям не можуть бути забезпечені законні громадянські права та належна допомога. Громадяни піддаватимуться тиску з боку спецслужб та репресивних структур окупанта.

Подібні акції не мають нічого спільного з реальними гуманітарними заходами. Вони спрямовані лише на подальше розгортання кривавого конфлікту від якого вже загинули тисячі людей. Для українських громадян подібний “коридор” може стати справжнім коридором у пекло.

Нагадуємо, що практика примусового вивезення людей з окупованих територій широко застосовувала нацистська Німеччина під час Другої світової війни. Міжнародний трибунал у Нюрнбегу визнав це злочином проти людяності та порушенням норм міжнародного права. Єдине правильне рішення в даній ситуації це організація безпечних коридорів для виведення мирного населення на підконтрольні Україні території або території дружніх держав. Де люди, постраждалі від дій окупанта, зможуть отримати належну допомогу та підтримку.

Перейти до вмісту