Ви тут:
Суспільство Україна 

Російські окупанти розграбовують гуманітарні вантажі до Маріуполя – Запорізька ОВА

Російські окупанти розграбовують гуманітарні вантажі до Маріуполя – Запорізька ОВА

Російські війська взяли під контроль гуманітарний конвой, який їхав із Запоріжжя до Маріуполя, і не пропустили його до міста. З іншого гуманітарного вантажу на кожному блокпості окупанти насильно вилучають їжу, одяг та засоби гігієни.

Про це повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації

“При спробі обійти зірваний міст, конвой зіштовхнувся з бойовою позицією російських військ, які не пропустили його. На цей момент гуманітарний конвой зупинився в районі Кам’янського. Проводяться спроби евакуації людей у пішому порядку”, – заявили в ОВА

За повідомленням військової адміністрації, інший гуманітарний конвой, що вирушив до Маріуполя, на всьому шляху слідування, який контролюється російськими військами, на кожному блокпосту до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами, які насильно вилучали продукти харчування, одяг, предмети особистої гігієни.

Крім того, йдеться у повідомленні, дії окупантів супроводжуються численними випадками важких злочинів проти мирного населення. “Так, за інформацією ГУ Національної поліції у Запорізькій області, 6 березня 2022 року, на автодорозі між селами Нестерянка та Мирне Оріхівського району російський військовий танк переїхав автомобіль марки “Таврія”. Внаслідок цього нелюдського злочину загинули двоє дорослих чоловіка та неповнолітній хлопчик, який згорів в палаючій автівці”, – повідомили у Запорізькій ОВА.

Перейти до вмісту