Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Поліція Полтавщини попереджає громадян про посилену відповідальність за випалювання сухої рослинності

Поліція Полтавщини попереджає громадян про посилену відповідальність за випалювання сухої рослинності

На Полтавщині поліцейські продовжують проводити інформаційну кампанію серед місцевого населення з попередження фактів самовільного випалювання стерні та залишків рослинності.

Джерело: поліція Полтавщини

Правоохоронці проводять спільні рейди, спрямовані на інформування населення про екологічні та юридичні наслідки несанкціонованого підпалу стерні, обговорюють дане питання з головами територіальних громад, а також оперативно реагують на такі факти відповідно до вимог чинного законодавства в умовах воєнного стану.

«Закликаємо громадян відповідально ставитись до заборони самовільного випалювання сухостою та залишків рослинності. Пожежі завдають непоправної шкоди екосистемам, а також створюють небезпечну ситуацію, яка під час війни може сприйматися правоохоронцями як фактор інших загроз для населення, об’єктів і територій. До порушників поліція застосовує заходи адміністративного або кримінального впливу (стаття 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) КУпАП та, відповідно, стаття 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України), а також додаткові види відповідальності. Лише за минулу добу поліцейські виявили трьох правопорушників, які самовільно спалювали сухостій. Стосовно них складені адміністративні матеріали, які направлені на розгляд адміністративним комісіям. Тож будьте свідомими громадянами України та не порушуйте Закон», – повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

 

Перейти до вмісту