Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Перша евакуаційна колона прибула із Сум до Полтави, – Дмитро Лунін

Перша евакуаційна колона прибула із Сум до Полтави, – Дмитро Лунін

Як повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін до Полтави приїхали 25 автобусів, 2100 людей, із них 1100 – іноземці з Індії та Китаю.

Гуманітарним коридором також скористались водії цивільного автотранспорту.

“Евакуйовані залізницею поїдуть до Львова – підготовлений спеціальний потяг. Водночас для тих, хто хоче залишитися в Полтаві, надамо місця для розміщення”, – розповів Дмитро Лунін.

Він додав, що друга евакуаційна колона вже рухається територією Полтавщини, виїхала з Лохвиці. Вона складається з 51 автобуса. Зокрема, 35 автобусів – із нашої області й 16 сумських. Крім того, 800 приватних машин вийшли з другою колоною. Загалом це близько 5 тисяч людей. Серед евакуйованих також є іноземці, зокрема з Туреччини, та 83 дитини з дитбудинків, які залишаться в Полтаві. 

Українці, які виїхали з Сум, можуть залишитися в Полтаві, є місця для їх розміщення. Після прибуття другої колони пасажири мають змогу поїхати на захід України або залізницею, або власним транспортом. 

«Відбувається евакуація не лише іноземних студентів, а й мирного населення. У Полтавській області була така ж ситуація, всі іноземні студенти регіону були евакуйовані на захід України. Наразі тривають перемовини на рівні України й Росії щодо гуманітарних коридорів. Чекаємо результату. Якщо буде прийняте рішення про коридор завтра або післязавтра, ми готові їхати й забирати мешканців інших областей», – сказав Дмитро Лунін.

Гуманітарний коридор для Сум був відкритий 8 березня з 10:00 до 21:00. Евакуація відбувається за маршрутом Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава. Це єдиний правильний маршрут. Офіс Президента України, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Полтавська та Сумська обласні військові адміністрації контролюють процес.

Перейти до вмісту