Ви тут:
Суспільство Україна 

Отримавши відсіч на полі бою, ворог посилює терористичні напади, вбиває мирних мешканців, – Резніков

Отримавши відсіч на полі бою, ворог посилює терористичні напади, вбиває мирних мешканців, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до українців.

“Шановні українці!

Багато з нас не скажуть, який зараз день тижня. Проте більшість знає – почався 16 день спротиву російській навалі.

Ситуація на фронті є і буде непростою. Російських окупантів багато. Поки що. Але вони вже втратили ініціативу.

Наші воїни здійснюють активну оборону і проводять успішні контратаки на усіх напрямках.

Відео втечі російських танкових підрозділів під Броварами закарбується у всьому світі як реальний стан «другої армії» планети.

Колись славетна Таманська дивізія, створена свого часу у Харкові, схоже, під Харковом свій «славетний» шлях і закінчить. Як і Кантемирівська.

На Чернігівщині наші захисники і захисниці суттєво посилилися трофейною російською бронетехнікою, а Повітряні Сили продовжують нищити літаки противника.

Отримавши відсіч на полі бою, ворог посилює терористичні напади, вбиває мирних мешканців. Систематичні удари по Харкову, атака з неба на Дніпро, Луцьк,

Івано-Франківськ та інші міста тому докази. По всім військовим злочинцям буде проведена відповідна робота, жоден не сховається.

Дуже складною є ситуація у Маріуполі. Ворог тримає місто у заручних, влаштувавши справжній акт геноциду.

Ми намагаємося забезпечити гуманітарні коридори. Але це надзвичайно складно – росіяни бомбардують місто навіть під час офіційних перемовин. У них немає ні гідності, ні честі, ні милосердя.

На тимчасово зайнятих територіях півдня України ворог намагається розгорнути поліцейську інфраструктуру. Впевнений – доведеться згортати. Швидко.

Окремий напрям нашої роботи – забезпечення армії в умовах, коли перший удар відбито, ворога стримано і війна переходить в іншу фазу.

Вчора на місяць раніше встановленого терміну,
військовим частинам перераховано 12,5 млрд гривень на виплату додаткової винагороди на час дії воєнного стану усім категоріям військовослужбовців, встановленої на виконання Указів Президента України, Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського.

Це перший транш за лютий – початок березня. Після систематизації бойових наказів підуть інші транші.

Грошове забезпечення учасників бойових дій складатиме 100 тис. грн. на місяць, не рахуючи премій за знищену техніку тощо. Ми робимо виплати на випередження, бо хочемо, щоб військові почувалися захищеними. Зараз не до формалізму.

Так само налагоджено систему оборонних закупівель за бюджетні кошти. Відтак, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2022 р. № 201 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 169» такі закупівлі не включаються до річного плану закупівель. Ми діємо за визначеною процедурою, в нас ведеться постійна робота із закупівель, все добре. Звіти за їх результатами в електронній системі будуть оприлюднені після припинення чи скасування воєнного стану згідно до Постанови.

Ми концентруємось на тому, щоб поставки були гарантовані і здійснювались вчасно. Це стосується всього – від харчування до одягу до боєприпасів. Сформовані значні резерви палива.

Зараз ми відшліфовуємо логістику, адже багато маршрутів постачання змінилися, наші війська активно маневрують. Точно будуть якісь збої, але усі заряджені на те, щоб їх негайно виправляти.

Хочу подякувати усім громадянам, бізнесу, які допомагають забезпечувати армію. Воїни відчувають цю підтримку, тому в них зовсім інша мотивація, ніж в російських загарбників.

Зберігаймо єдність! Тримаймо стрій! Переможемо!

Слава Україні!”, – йдеться у зверненні.

Перейти до вмісту