Ви тут:
Суспільство Україна 

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 18:00 06.03

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 18:00 06.03

Триває одинадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Не досягнувши успішного просування підрозділів, окупаційні війська, в порушення Міжнародного гуманітарного права, продовжують наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної транспортної інфраструктури, обстрілювати та вбивати мирне населення.

У населеному пункті Липці (Харківська область), окупанти забирали телефони місцевих жителів, примушують одягати білі та червоні пов’язки на руку, а на будівлях вивішувати білі ганчірки.

Близько 14-ї години противником було нанесено масований ракетний удар по аеропорту “Вінниця”, протягом дня не припиняються обстріли Маріуполя, Ірпеня та інших Українських міст і сіл.

У зв’язку зі значними втратами, що мають окупанти з початку війни, з метою залучення добровольців, у Краснодарському краї розпочато приховану мобілізацію, збільшено розповсюдження пропагандистських матеріалів щодо “звірств неофашистів та необхідність знищення фашизму” (дані уточнюються).

Визначені підрозділи Збройних Сил України здійснили контратаку на Маріупольському напрямку і знищили 3 танки, 4 БМП, 2 броньованих машини “Тигр” та близько 30 російських окупантів, 2 загарбники потрапили в полон. Ворог має втрати і на інших напрямках.

“Нагадуємо, довіряйте тільки перевіреним джерелам. Не впадайте у паніку”, – закликали у Генштабі.

Перейти до вмісту