Ви тут:
Суспільство Україна 

Олексій Резніков виступив на позачерговому засіданні Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони

Олексій Резніков виступив на позачерговому засіданні Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони

Міністр оборони України Олексій Резніков виступив на позачерговому засіданні Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони.

Ключові тези з промови Міністра оборони:

Після провалу тактики бліцкригу, кремль зі своїми генералами перейшли до тактики терору – з масовими вбивствами цивільних, руйнуваннями та жорстокістю. Запевняю вас, ця тактика так само зазнає невдачі. Питання лише в ціні, яку Україна заплатить.

Наразі підтверджено, що за три тижні активної фази війни російські окупанти вже вбили 103 українські дитини, скалічили – понад 100, вбито близько 3000 мирних громадян.

Окупанти здійснюють справжній акт геноциду у Маріуполі. Його стирають з лиця землі авіацією, ракетами та артилерією. Місцева влада оцінює втрати цивільних уже у близько 20 тис. осіб. І це число зростає щохвилини.

Війна проти України – це війна проти світу. Забажавши знищити Україну, росія пішла війною проти гуманізму, міжнародного права, миру та свободи – цінностей, які роблять нас людьми, а не машинами чи звірями. В полях та містах України люди, наші люди борються проти звірів у машинах.

Українська армія – керована і боєздатна. Десятки тисяч патріотів взяли до рук зброю, щоб захистити Україну. Всі наші військові частини діють, як єдиний організм і за задумом Ставки Верховного Головнокомандувача у Києві.

росія вже втратила більше солдат, ніж за дві чеченські війни. Понад 13 тисяч військових, понад 400 танків і 1200 бронемашин. Ми збили 80 літаків і майже 100 гелікоптерів. Ми ліквідували кількох російських генералів.

Але наслідки злочинних дій російських окупантів можуть бути катастрофічними. Вони вже захопили дві українські атомні станції – Чорнобильську та Запорізьку. кремль вже зараз атакує ядерний об’єкт і цим наражає на небезпеку мільйони людей. За ядерною катастрофою не вийде спостерігати по телевізору.

Вже три мільйони біженців з нашої держави рятуються у сусідніх країнах. Їх може бути у кілька разів більше. Міграційна криза, пов’язана з війною в Сирії, яка теж багато в чому була інспірована росією, буде перевершена, якщо НАТО сидітиме, склавши руки.

Мета росії – знищити вільний світ, уособленням якого є НАТО та ЄС. Лише питання часу, коли росія завдасть удару по нейтральній країні чи країні НАТО у Європі.

кремль – це колективний Гітлер ХХІ сторіччя. Це не метафора і не перебільшення.

Час слів, декларацій, виголошення намірів минув. Настав час дій.

Зараз час сильних рішень, які сформують новий світовий порядок. Заснований на праві, гуманізмі, правді та справедливості. Де терористи і тирани не зможуть диктувати волю.

Перейти до вмісту