Ви тут:
Суспільство Україна 

Не вдається авторизуватись у Дії: у Мінцифрі розповіли, що робити у такому випадку

Не вдається авторизуватись у Дії: у Мінцифрі розповіли, що робити у такому випадку

Є кілька причин, чому не виходить авторизуватись у додатку Дія. Це може бути від застарілого оновлення Дії чи застосунку онлайн-банку. Або ж відсутності ідентифікаційного коду. 

У телеграм-каналі Дія розповіли, чому не вдається авторизуватись у Дії та що робити у такому випадку. 

Немає зв’язку з банком, через який ви авторизовуєтеся. Пропонуємо спробувати інший банк або зайти в Дію через NFC. Для авторизації з NFC знадобиться біометричний документ — ID-картка чи закордонний, та телефон із підтримкою технології.

Немає РНОКПП (картки платника податків). Дія — застосунок, який знаходить вас і ваші документи в реєстрах, а потім відображає за податковим кодом, не зберігаючи персональних даних. Тож у разі відмови від РНОКПП авторизуватися, на жаль, не вдасться.

Застаріле оновлення Дії чи застосунку вашого банку. Потрібно оновити Дію та свій онлайн-банк до останньої версії. Радять увімкнути на пристрої автооновлення, щоб користуватися найновішими версіями застосунків.

Не вдається авторизуватися з-за кордону. Під час воєнного стану авторизація в Дії з деяких країн недоступна. Якщо ви за кордоном і вам не вдається зайти в Дію — використайте VPN та авторизуйтеся із серверів України. 

Нагадаємо, у Дії запрацював тимчасовий цифровий документ ЄДокумент на період воєнного стану.

Перейти до вмісту