Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині умови проживання переселенців перевіряють фахівці Держпродспоживслужби

На Полтавщині умови проживання переселенців перевіряють фахівці Держпродспоживслужби

На території Котелевської, Чутівської територіальних громад спеціалісти санітарного відділу Полтавського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Полтавській області  провели перевірки пунктів  проживання тимчасово переміщених осіб.

Джерело: ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області

23 по 24 березня фахівці перевірили 4 пункти. Відповідальним особам вручили пам’ятки щодо правил розміщення переселенців та правил приготування харчових продуктів.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я розробили мінімальні вимоги до місць для перебування людей, які тимчасово переїхали в інші регіони.

Щоб організувати приміщення, необхідно дотримуватись наступних вимог, основною з яких є доступ до води:

душових має бути не менше ніж 1 на 50 осіб;

умивальників – з одним краном на 5-7 осіб;

доступ до питної води з розрахунком щоденно 20 літрів на 1 людину;

вода для санітарно-гігієнічних потреб – 50 літрів на людину щодня.

Спальні місця мають бути на відстані не менше 1 метра, а відстань від зовнішньої стіни – не менше 0,8 метра.

Також для переселенців має бути доступна перша медична допомога та необхідні ліки. Людей, які прибувають, необхідно забезпечити первинним оглядом.

За потреби рекомендується організувати чергування медичного працівника. Якщо в одному приміщенні перебуває понад 100 людей, присутність медика є обов’язковою.

Для тих, у кого є симптоми інфекційних захворювань, потрібно виділити окреме приміщення і обов’язково надати медичну допомогу.

Якщо ж окремої кімнати немає, потрібно відділити частину приміщення, наприклад, ширмою, із мінімальною відстанню від інших людей в 1,5 – 2 метри.

У приміщенні необхідно проводити регулярне провітрювання не менше 3 разів на добу, та вологе прибирання мінімум раз на добу.

Дезінфекцію поверхонь, яких часто торкаються, слід робити 2 рази на день. Вологе прибирання із мийними засобами необхідно проводити щонайменше раз на тиждень.

Перейти до вмісту