Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині поліцейські-вибухотехніки перевірили понад 120 підозрілих об’єкти

З початку широкомасштабної військової агресії російської федерації проти України працівники вибухотехнічної служби поліції Полтавщини здійснили більше сотні службових виїздів, під час яких перевірили 126 об’єктів, де знешкодили дев’ять вибухонебезпечних предметів.

Усі розірвані боєприпаси були ідентифіковані, а їх залишки зібрані як речові докази  воєнних злочинів. Решта об’єктів не містили вибухових матеріалів і не мали загрози для населення, повідомили у пресслужбі поліції Полтавщини. 

Правоохоронці застерігають:

–    категорично заборонено публікувати в соцмережах інформацію про місце потрапляння ракет чи снаряду, дані щодо роботи протиповітряної оборони – за це передбачено кримінальну відповідальність;

–    при виявленні потенційно небезпечних предметів, не підходьте до них близько та не чіпайте (не беріть у руки, не нагрівайте, не стукайте, не штовхайте). Подбайте, щоб ніхто з людей не заходив у потенційно небезпечну зону. Для цього позначте місце знахідки яскравою тканиною, гілкою або стрічкою.  Відразу повідомте на оперативну лінію 102.

Крім того, поліцейські закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги – коли чуєте сирену, зберігайте спокій та йдіть в укриття. 

Перейти до вмісту