Ви тут:
Суспільство Україна 

Людство повинно ставити вимогу терористам, а не навпаки, адже терор не бачить кордонів, – Зеленський

Людство повинно ставити вимогу терористам, а не навпаки, адже терор не бачить кордонів, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до людей через платформу Global Citizen із закликом сприяти ухваленню рішення про захист українського неба від російських атак, мирних громадян від бомбардувань, а українських міст – від знищення.

Джерело: Офіс Президента

«Світ повинен дуже жорстко, а головне – швидко реагувати. Світ повинен зупинити владу Росії. Зупинити Росію. Повинен зупинити ракетні обстріли, щоденні бомбардування», – наголосив Глава держави у зверненні.

Володимир Зеленський зазначив, що весь світ знає, що таке тероризм, захоплення заручників, підрив літаків, але зараз світова спільнота зіткнулася зі значно масштабнішим проявом тероризму.

«Зараз ви бачите дещо страшніше – вже не індивідуальний терор, не якусь маргінальну терористичну організацію. Ви бачите державу-терориста. Державу, яка сплановано знищує міста України крилатими ракетами, авіабомбами, артилерією. Державу, яка дозволяє собі стріляти з танків по атомних станціях. Жоден інший терорист такого ще не робив», – констатував Президент.

Глава держави висловив переконання: якщо західні політики бояться ухвалити важливе рішення щодо закриття неба над Україною для російської авіації, вони мають надати нам засоби для захисту в небі.

«Дайте нам, українцям, літаки, якими ми зможемо захищати нас, наших дітей, наших друзів, батьків, наші міста, нашу пам’ять, нашу архітектуру. Дайте Україні протиракетну оборону, щоб гарантувати, що жодну атомну станцію не підірвуть і не буде знищена Україна і вся Європа», – закликав він.

Аби кожен міг зрозуміти важливість ухвалення такого рішення, Володимир Зеленський запропонував уявити ситуацію, коли таким нищівним атакам і бомбардуванню піддавалися б лікарні, школи, інші цивільні установи та житлові квартали у будь-якій точці світу.

«Що б ви зробили, якби терористи знищили їх повністю ракетами, ударами ракет, авіабомбами? Так, як це відбувається у нас, в Україні. У нашому Харкові, Чернігові, Маріуполі, Одесі та інших містах?» – запитав Президент, зауваживши, що в Україні нині це відбувається кожного дня.

Володимир Зеленський закликав громадськість усього світу долучитися до акцій на підтримку надання допомоги Україні та ухвалення рішення, яке б урятувало нашу країну.

«Ми знаємо, що звичайні мирні люди в усьому світі чують нас, розуміють нас значно краще, ніж будь-які політики. Політики завжди відстають від людей. Тому прошу вас, говоріть! Говоріть про Україну, виходьте на площі своїх міст, підтримуйте нас, демонструйте свою міцну позицію, демонструйте підтримку України!» – сказав він.

Глава держави також наголосив: допомагаючи Україні, світ також допомагає і захищає себе, адже терористи і тероризм не знають меж.

«Не можна просто так терпіти, коли терористи вбивають. Не можна йти на всі поступки. Це неможливо. Це терористи. Потрібно обов’язково допомагати жертвам терору, потрібно допомагати собі, бо ви знаєте – терор не бачить кордонів, не існує кордонів для терористів. І завжди терор шукає нових жертв», – додав Володимир Зеленський.

Він закликав громадян всього світу об’єднуватися й бути сильними.

«Людство повинно ставити вимогу терористам, а не навпаки. Україна повинна мати право на свій захист, захист свого життя. З вашою допомогою у нашому небі. Або за допомогою літаків, які є у вас, але вони на землі. А для нас вони будуть порятунком. Порятунком у небі, щоб на нашій землі залишилось життя. Ми з вами повинні вибрати життя і прямо зараз», – резюмував Володимир Зеленський.

Global Citizen – це платформа соціальної дії, яка має на меті вирішення глобальних проблем, зокрема подолання бідності у світі колективними зусиллями.

Перейти до вмісту