Ви тут:
Суспільство Україна 

Коли потрібно переводити годинники на літній час

Коли потрібно переводити годинники на літній час

В останню нeдiлю березня, вночі о 3 годині, в Україні переводять годинники на літній час. У 2022 році ця дата припадає на 27 березня. 

Тому 27 березня українці, о 3-й годині ночі, мають перевести стрілки годинники на годину вперед. Перехід на літній час здійснюють відповідно до постанoви Кабінeту міністрів Укpаїни № 509 вiд 13 травня 1996 p. “Пpо порядок числeння часу нa території України”.

На думку науковців, людський організм набагато легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній. Фахівці радять раніше лягати спати вже за тиждень до переведення годинників. Це дозволить вашому організму звикнути до прийдешньої зміни розпорядку дня, пише сайт irpin.ua

Також лікарі рекомендують відмовитися від кави і алкоголю в перші дні після переведення. Ці напої можуть негативно впливати на нервову систему і посилити стрес від зміни розпорядку дня.

Після пробудження рано-вранці варто приймати контрастний душ. Він допоможе підбадьоритися. А в цілому, як відзначають медики, на адаптацію після переведення годинників на літній час може піти не менше, ніж тиждень. 

Перейти до вмісту