Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Харчування в умовах війни, коли доступ до продуктів обмежений: рекомендацій у ситуації

Харчування в умовах війни, коли доступ до продуктів обмежений: рекомендацій у ситуації

Війна – це час, коли потрібно максимально потурбуватися про доступність питної води та продуктів харчування. Не допускайте псування їжі або неефективного використання продуктів харчування.

Джерело: Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я

Декілька рекомендацій у ситуації, коли доступ до продуктів обмежений:

– Сушіть продукти, які швидко псуються. Це стосується овочів та фруктів, які можна засушити в дегідраторі, духовій печі, на батареї тощо. З хліба насушіть сухарів.
– Готуйте з продуктів, які можуть швидко скиснути або запліснявіти без належних умов зберігання. Наприклад, з молока чи кефіру приготуйте млинці.
– Використовуйте погріб, балкон або поки холодно зберігайте продукти на вулиці, якщо в оселі немає електрики.
– Приготуйте заздалегідь запас продуктів тривалого зберігання та речі, які необхідні для приготування їжі (сірники, газовий пальник, посуд, консервний ніж). Не чекайте поки все закінчиться, але й не беріть зайвого.
– Надавайте перевагу продуктам, які довго зберігаються та вже готові до вживання: консерви, батончики, пластівці, тверді хлібо-булочні вироби, сушені фрукти, горіхи.
– Попіклуйтеся про запас спеціального харчування для ваших рідних (дитяче харчування, суміші).

Система Orphus Поделиться на fb