Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Гуманітарна допомога, посівна компанія та економічний фронт: Лунін про роботу на Полтавщині в умовах воєнного часу

Гуманітарна допомога, посівна компанія та економічний фронт: Лунін про роботу на Полтавщині в умовах воєнного часу

Цього тижня минув місяць героїчної оборони України.

Як написав на своїй сторінці у telegram начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, за цей час Полтавщина стала надійним тилом і гуманітарним хабом.

Нам вдалося евакуювати понад 100 тис. людей із Сумщини, ми передали на Сумщину й Харківщину близько 1300 т гуманітарних вантажів та прийняли на постійне проживання 16 тис. переселенців. Зараз активно готуємося до весняно-польових робіт, щоб засіяти 1,4 млн га і забезпечити продовольчу безпеку України.

Рада оборони області ухвалила комплекс рішень, щоб сприяти посівній кампанії в умовах воєнного часу. Зокрема, для пересування техніки під час комендантської години та через блокпости не потрібні спецдозволи, працівники й техніка, задіяні в посівній кампанії, бронюються від мобілізації та вилучення, створено базу даних щодо наявності насіння й добрив, а також сформовано резерв пального. Запрацював Штаб посівної кампанії, який вирішуватиме всі питання, що виникають в аграріїв.

Кадрові рішення. Заступник начальника Полтавської ОВА Євген Греков звільнений за згодою сторін. Будемо за визначеною процедурою подавати документи на погодження нового заступника. Про це додатково всіх повідомимо.

Працюємо на «економічному фронті». Я зустрівся з представниками бізнесу і готовий особисто стати для всіх інвестнянею. Будемо працювати над тим, щоб наші підприємства отримали держзамовлення. Половина закладів харчування та закладів сфери послуг на Полтавщині вже працюють. Підприємства легкої промисловості вже завантажені на 60%. Але маємо продовжувати збільшувати потужності. Президент, уряд і парламент створили для цього всі умови.

Рада оборони області своїм рішенням заборонила цивільному населенню відвідувати ліси. Виняток – транзитний транспорт, військові, правоохоронці, рятувальники, лісівники й інші відповідні служби та установи. Таке рішення ухвалено, бо ворог, тікаючи, залишає вибухонебезпечні пастки.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про підготовку програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, що передбачає будівництво тимчасового житла для громадян, які виїхали з районів бойових дій.

Перейти до вмісту