Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Гадяч продовжує надавати притулок внутрішньо переміщеним особам

Гадяч продовжує надавати притулок внутрішньо переміщеним особам

Сьогодні Гадяч – мирне місто, адже воїни Гадяцької тероборони та ЗСУ не дали шансу окупантам потрапити на землю “найукраїнішої України” і Гадяч став прихистком для багатьох стражденних українців.

Мешканці прийняли у себе багатьох біженців з територій бойових дій – Харкова, Сум, Охтирки, Тростянця, Лебедина. Укриттям для них став гуртожиток  Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського. Це важлива можливість перепочинку під час їх прямування “зеленими коридорами” до Полтави.

На більш тривале перебування в Гадячі сьогодні зупинилися 35 осіб, половина з яких – діти. Після довготривалих перебувань у сховищах, погрібах, небезпечних, виснажливих переїздів люди потрапляють у теплі затишні кімнати, до їх послуг усі комунальні вигоди, можливості для прання одягу. Соціальні служби, волонтерські організації Гадяча, працівники гуртожитку коледжу  забезпечують постраждалих гарячим харчуванням,  а ще, важливим елементом, нехай досить умовного, але  домашнього затишку, є можливість самостійно приготувати їжу,  чого дуже потребують родини з дітьми – сьогодні торгівельна мережа Гадяча забезпечена усіма найнеобхіднішими для цього продуктами харчування.

А під час повітряних тривог мешканці гуртожитку  укриваються у  теплому, забезпеченому  водою, вбиральнями укриті гуртожитку.

У коледжі  продовжують приймати дзвінки наших рідних українців постраждалих від жахливої війни із проханням прийняти на тимчасове перебування – і нікому не відмовляють.

Фото – Гадяцький фаховий коледж культури і мистецтв

Перейти до вмісту