Ви тут:
Спорт Суспільство 

“Челсі” може не дограти чемпіонат Англії через санкції проти Абрамовича

“Челсі” може не дограти чемпіонат Англії через санкції проти Абрамовича

Англійський клуб можна зникнути.

Як повідомляє The Telegraph, керівництво «Челсі» попередило, що команда може не завершити сезон через санкції, накладені на клуб.

Клуб обмежений за фінансовими витратами, тому не завжди буде здатний забезпечувати безпеку людей на стадіоні, що може призвести до закриття трибун або скасування матчів.
Раніше власник клубу Роман Абрамович намагався продати «Челсі», але не встиг це зробити до запровадження санкцій, тож продаж на цей момент заморозили.

2 червня 2003 Кен Бейтс продав «Челсі» російському мільярдерові Роману Абрамовичу за 140 млн фунтів, що стало найбільшою у світі сумою за купівлю англійського футбольного клубу. Понад 100 млн фунтів стерлінгів було витрачено на нових гравців, але Раньєрі не зміг здобути жодного трофею, тому був замінений на португальського тренера Жозе Моурінью.

У першому ж сезоні під керівництвом португальця «Челсі» став чемпіоном Англії, набравши рекордну кількість очок (95). Крім цього в дебютний сезон Моурінью виграв Кубок ліги обігравши в фіналі «Ліверпуль». У Лізі чемпіонів «Челсі» дійшов до півфіналу, проте поступився за сумою двох матчів тому ж «Ліверпулю», який в підсумку і завоював почесний трофей.

Перейти до вмісту