Ви тут:
Суспільство Україна 

26 березня – День Національної гвардії України

26 березня – День Національної гвардії України

Цього дня в Україні відзначається День Національної гвардії України. Свято відзначають згідно з Указом Президента України від 18 березня 2015 року.

Сучасна Національна гвардія України – підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохороні функції, була створена 12-го березня 2014-го року Законом України “Про Національну гвардію України”. До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет, повідомляє Армія FM.

Після того, як Росія проявила агресію і розпочала анексію Криму, у березні 2014 року було прийнято рішення відродити Національну гвардію України. Вже з квітня цього року особовий склад НГУ у взаємодії зі Збройними силами України брав участь у Антитерористичній операції на сході і півдні нашої держави.

16 червня 2014 МВС України видало наказ, який упорядкував формування добровольчих підрозділів Нацгвардії. До складу Національної гвардії увійшли:

-батальйон оперативного призначення резервістів ім. генерала Кульчицького Національної гвардії України, сформований з представників самооборони Майдану;

-батальйон спеціального призначення резервістів “Донбас”, сформований на основі 1-ї роти добровольчого батальйону територіальної оборони “Донбас” Донецької області;

-підрозділ спеціального призначення “Азов”.

З моменту введення на території України правового режиму воєнного стану Національна гвардія України для виконання завдань з оборони держави підпорядковується Міністерству оборони України.

Військові частини (підрозділи), які здійснюють функції з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних під час дії воєнного стану залишаються в підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ України.

Перейти до вмісту