Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

12 березня в Україні організовують 14 гуманітарних коридори, з них шість – з Сумщини до Полтави, – Верещук

12 березня в Україні організовують 14 гуманітарних коридори, з них шість – з Сумщини до Полтави, – Верещук

З 9-ї години ранку 12 березня в Україні відкривають гуманітарні коридори для евакуації населення з регіонів, де тривають бойові дії. 

Про це розповіла Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Загалом, заплановано 14 гуманітарні коридори, з них шість пролягають з міст Сумщини до Полтави. 

Маршрути гуманітарних коридорів:

Тростянець – Полтава (Тростянець, Суми, Голубівка, Вільшана, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). Частково на автобусах та на особистому транспорті;

Суми – Полтава (Суми, Голубівка, Вільшана, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). З міста Суми виїжджають колони людей на особистому транспорті, а з міста Лохвиця на Сумщину будуть відправлені автобуси для вивезення людей, які не мають особистого транспорту.

Лебедин – Полтава (Лебедин, Штепівка, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). З міста Лебедин виїжджають колони людей на особистому транспорті та автобусах.

– Конотоп – Полтава (Конотоп, Шевченкове, Хмелів, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). З міста Конотоп виїжджають колони людей на особистому транспорті та автобусах.

– Велика Писарівка – Полтава (Велика Писарівка, Охтирка, Хухра, Котельва, Полтава). Із селища Велика Писарівка виїжджають колони людей на особистому транспорті та автобусах.

– Краснопілля – Полтава (Краснопілля, Верхня Сироватка, Суми, Голубівка, Вільшана, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). Частково на автобусах та на особистому транспорті.

Запоріжжя-Маріуполь

Пологи-Запоріжжя

Гостомель-Київ

Козаровичи-Київ

Микуличі-Київ

Андріївка-Житомир

Макарів-Житомир

Бородянка-Житомир

“Дуже сподіваюсь, що сьогодні день пройде вдало. Всі заплановані маршрути будуть відкриті. І Росія дотримається взятих на себе зобов’язань щодо гарантій режиму припинення вогню”, – зазначила Верещук. 

Нагадаємо, гуманітарні коридори з Сумщини до Полтавської області працювали 8, 9 і 10 березня. За цей вдалось вивезти понад 68 тисяч людей

Перейти до вмісту