Ви тут:
Суспільство Україна 

За результатами зустрічі президентів України та Франції в Києві підписано низку двосторонніх документів

За результатами зустрічі президентів України та Франції в Києві підписано низку двосторонніх документів

За результатами зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном підписано низку двосторонніх документів.

У присутності глав держав міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та віце-президент з питань Євразії “Талес Інтернешнл САС” Крістоф Лановскі підписали Меморандум про взаєморозуміння між МВС України та “Талес Інтернешнл САС”, повідомили в Офісі Президента.

Крім того, генеральний директор Державного концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв та Крістоф Лановскі скріпили підписами Угоду про співробітництво.

Спільну заяву ДК “Укроборонпром” та Посольства Французької Республіки в Україні підписали Юрій Гусєв і Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук та президент групи Desautel Жером Десотель поставили підписи під Спільною заявою про наміри між ДСНС та АТ “Десотель” (Desautel SAS).

Голова правління АT “Укрзалізниця” Олександр Камишін і голова та генеральний директор компанії Alstom Анрі Пупар-Лафарж підписали Меморандум про взаєморозуміння між АT “Українська залізниця” та Alstom Transport SA.

Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Еммануелем Макроном у Києві зазначив, що важливим питанням їхніх перемовин стало залучення Франції до спільних економічних і насамперед інфраструктурних проектів.

“Сьогодні ми фіналізували домовленості й перевели в практичну стадію реалізації дуже важливі проекти: постачання 130 локомотивів компанії Alstom на суму 900 мільйонів євро та постачання 370 одиниць пожежно-рятувальної техніки з “Десотель Ешель Ріфо” на 300 мільйонів євро. Також реалізується проект з будівництва, зокрема в місті Миколаєві, патрульних катерів для Державної прикордонної служби”, – повідомив Президент України.

Він також наголосив, що Україна та Франція продовжать розвивати співпрацю з компанією Airbus щодо створення національного авіаперевізника.

“Крім того, у межах військово-технічного співробітництва між нашими державами підписано угоду між Укроборонпромом та французькою компанією Thales. Також сьогодні підписано спільну заяву Укроборонпрому з французькою стороною щодо реформ оборонно-промислового комплексу України”, – розповів Володимир Зеленський.

Перейти до вмісту