Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні вирішують, чи скасовуватимуть цього року ДПА для учнів 4,9 та 11 класів

В Україні вирішують, чи скасовуватимуть цього року ДПА

Протягом останніх двох років Верховна Рада України ухвалювала рішення про звільнення від державної підсумкової атестації учнів 11 класів, зважаючи на дистанційну форму навчання через поширення коронавірусної інфекції.

Але ситуація щодо ДПА-2022 залишається неоднозначною.

10 лютого 2022 року Міністр Сергій Шкарлет зазначив у своєму Telegram-каналі, що відповідно до Закону України “Про повну загальну середню освіту” учні мають пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів, повідомили у МОН. 

Законодавством не передбачено звільнення від проходження ДПА у 2022 році з одного чи декількох предметів. Окрім цього, Закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2022 році.

“Наразі тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації. Рішення, на моє переконання, має бути виваженим, ґрунтуватися на консолідованій позиції освітян, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ”, – підкреслив Міністр.

Очікується, що найближчим часом на засіданні профільного комітету ВРУ це питання буде вирішено остаточно. 

Нагадаємо, на сайті офісу Президента створена електронна петиція, в якій українці прохають скасувати ДПА для учнів 4,9 та 11 класів

Перейти до вмісту